Het horloge van deze week: de chronograaf!

We hebben een tijdje stil gezeten, maar we zijn weer terug met een horloge van de week! Dit keer focussen we ons op chronograaf horloges. Iedereen heeft er wel eens van gehoord, en misschien heb je er zelfs wel eentje om je pols zitten. Maar wat is een chronograaf eigenlijk? Hoe werkt het? En waar kun je een echt chronograaf horloge kopen? We hebben het voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

Wat is een chronograaf

Grote kans dat je het woord kent, maar eigenlijk geen flauw benul hebt van de betekenis. Geen probleem, we leggen het graag aan je uit. Een chronograaf (chronograph in het Engels) is eigenlijk niks anders dan een horloge met een ingebouwde stopwatch functionaliteit. Hiermee kun je dus eenvoudig de tijd opmeten. Ideaal bij het sporten of bijvoorbeeld tijdens het koken.

Natuurlijk hebben we tegenwoordig allemaal een mobiele telefoon met een stopwatch functie. Een echte vereiste is deze functie dan ook niet. Maar veel mensen kopen een chronograaf niet enkel voor de functie, maar ook voor de looks. Het extra wijzertje op de wijzer geeft een stoere en sportieve uitstraling aan je uurwerk. Het oog wil tenslotte ook wat!

Soorten chronograaf horloges

Hoewel een chronograaf al een soort horloge op zich is, is deze categorie ook weer op te delen in twee subcategorieën. Namelijk analoge en digitale chronograaf horloges. Bij de analoge variant zit de stopwatch daadwerkelijk ingebouwd in het uurwerk. Dit type is vaak te bedienen door een mechanische knop aan de zijkant van de kast. Bij digitale chronograaf horloges wordt er gebruik gemaakt van een schermpje dat de stopwatch weergeeft. Soms zijn deze horloges ook met een knopje te bedienen, maar soms zit de functionaliteit ergens verstopt in het menu.

Daarnaast zit er natuurlijk ook een verschil in de looks van het horloge. Je kunt kiezen voor een hele klassieke chronograaf met leren band, een sportief model met metalen band, of een opvallend horloge met kunstof en velle kleuren.

Een chronograaf horloge kopen

De meeste juweliers en online shops hebben wel chronograaf horloges in het assortiment. Vrijwel alle bekende merken voeren een horloge met deze functionaliteit. Kijk bijvoorbeeld eens naar Hugo Boss, Ice-watch, Boccia en Lacoste. Wil je niet te veel uitgeven? Zoek dan naar een online horloge outlet zodat je zeker weet dat je een goede deal te pakken hebt. Chronograaf horloge kopen? Klaar voor de start, go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *