Kleine Sunda Eilanden

Redenen om de Kleine Soenda Eilanden te bezoeken

De Kleine Sunda Eilanden worden gezien als een groep kleine eilanden gelegen tussen het oosten van het Java-eiland en de Banda-eilanden, die deel uitmaken van de westelijke Banda-boog. Geologisch vormen ze de binnenste buitenste boog die is gebouwd door de tertiaire vulkanische boog en sommige jonge vulkanen zijn nog steeds actief. Van zwemmen met oceaanreuzen en duiken langs oude lavastromen tot culturele bezoeken en mangrove tochten, de Kleine Soenda-eilanden hebben het allemaal. Lees verder om meer te weten te komen over de leuke activiteiten op de Kleine Soenda Eilanden.

De meren van Kelimutu

De veelkleurige krater meren van Kelimutu zijn het geld schot van de Flores. Deze iconische watermassa’s veranderen van kleur van blauw naar rood en groen, afhankelijk van de gassen en het mineraalgehalte dat onder het oppervlak borrelt. Een van de beste manieren om van deze topattractie te genieten, is door vroeg op te staan ​​en de vulkaan op te wandelen en de zonsopgang boven de meren te zien.

Kleine Sunda Eilanden

Zwem in de Nggoang

Het indrukwekkende eiland Flores wordt gekenmerkt door schilderachtige meren en hoge pieken. Het Sano Nggoang-meer is een van de diepste van deze, met een diepte van ongeveer 500 meter en ligt op ongeveer 35 kilometer afstand van het naburige Labuan Bajo. Van het warme water wordt gezegd dat het geneeskrachtige eigenschappen heeft.

Kawula-eiland

Een willekeurig aantal duikplekken kan in deze lijst worden opgenomen, maar deze is bijzonder uitzonderlijk omdat je de surrealistische sensaties kunt ervaren van vulkanische openingen die heet en koud water de oceaan in blazen. De wateren hier wemelen van het zeeleven en er is een goede kans om schildpadden, roggen en wit- en zwartpuntrifhaaien te spotten. Kleurrijke riffen en koraaltuinen deinen mee in de onderwater stromingen en creëren een paradijs voor onderwater liefhebbers.

Een bezoek aan de Kleine Soenda Eilanden is dus een ongelofelijke ervaring, boek daarom snel je vakantie om hiervan te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *